Pinkpop in 2016 opnieuw niet met Pinksteren

Pinkpop terrein

Pinkpop 2016 vindt net als dit jaar niet plaats met Pinksteren. Volgend jaar openen de poorten van Megaland op 10 juni en sluiten de poorten weer op 12 juni. 

Dit is te lezen in de Pinkpopgids die komend weekend op het festival wordt uitgedeeld, maar nu al online beschikbaar is. De festivalgids is dit jaar samengesteld door OOR en is voor iedereen gratis verkrijgbaar. Hierin kun je alles lezen over het festival en de optredende artiesten.

Pinkpop vindt wel vaker niet plaats met Pinksteren. Ook in 2008, 2010 en 2013 week de organisatie af van het traditionele Pinksterweekend. De voornaamste reden voor de verschuiving is dat de grote bands zich medio mei nog niet in Europa bevinden en nog niet aan het touren zijn. Pinkpop vindt daarom ook plaats rond Rock am Ring. Grote bands kunnen dan beide festivals aandoen. Zoals Foo Fighters dat dit jaar doen.

Pinkpop 2015

Van 12 tot en met 14 juni vindt Pinkpop plaats op Megaland in Landgraaf. Op de vrijdag na is het hele festival uitverkocht. Kaarten voor de vrijdag zijn hier verkrijgbaar voor € 95,-. Dit jaar zijn er optredens van onder andere Muse, Robbie Williams, Foo Fighters en Pharrell.

Ga jij naar Pinkpop en wil je alvast voorgenieten? Luister dan naar onze Pinkpop-playlist op Spotify. Hier vind je ook afspeellijsten van Pinkpop-headliners MuseRobbie Williams en Foo Fighters.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.