De meest unieke- en adembenemende locaties waar festivals ook daadwerkelijk plaatsvinden! Van de meest prachtige tot meeste ongewone plekken. Wij maakten een selectie.

1. Electric Castle

electricfestival

Sinds de Tweede Wereldoorlog een ruïne maar tegenwoordig fungeert het Baffny kasteel ook als thuishonk van Electric Castle: een elektronische muziekfestival in Roemenië.

 

2. Sasquatch

sasquatch

Door veel bezoekers bestempeld tot het mooiste festival waar zij ooit zijn geweest: het Sasquatch Festival in George, Washington. Het festival wat in een groot amfitheater plaatsvindt, heeft al meerdere awards voor ‘best outdoor festival’ in ontvangst mogen nemen. Snappen wij!

3. Bregenzer Festspiele

Lake-Constance

Het bekende Oostenrijkse Bodenmeer staat tevens bekend als de locatie van het muziek- en kunstfestival met de meest rare, bizarre en legendarische podia, omringd door water.

4. Ice Airwaves – Blue Lagoon Chill Party

20121103_7976

Iceland Airwaves vindt op meerdere plekken in Reykjavik plaats. Ter ere van het festival vinden jaarlijks verschillende feesten plaats, waaronder de Blue Lagoon Chill Party (let op, niet elk jaar!). Het warme meer vol mineralen is alleen al zeker een bezoek waard. Laat staan in combinatie met het muziekfestival.

 

5. Into the Valley

into-the-valley

Into the Valley is een must-see: Dit Zweedse house- techno festival vindt plaats in een oude kalksteengroeve.

6. Burning Man

Burning-man

Burning Man is een evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten. Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man.

7. Traena Festival

Traena-Norway-1

Geniet van diverse live bands terwijl je op een rots zit in de middle of nowhere. Inclusief adembenemend uitzicht: het Traena Festival in Noorwegen.

8. Tauron Nowa Muzyka Festival

poland

Een festival met contemporary muziek wat plaatsvindt in een voormalig kolenmijn. Optredens vinden onder meer plaats in oude productiehallen, warenhuizen en zelfs in de toren van het complex. Tauron Nowa Muzyka Festival vindt plaats in Katowice, Polen.

9. Sziget

sziget-eiland

Eén van de bekendere festivals mocht natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken: het Sziget Festival neemt namelijk een (heel!) eiland in beslag. Midden in de Donau, in Boedapest. Een week lang!

10. Yinyang Music Festival

chinese-muur

Nooit gedacht dat hier überhaupt een festival zou plaatsvinden, maar het is toch echt zo: het elektronische Yinyang Music Festival vindt plaats bij de Chinese muur, in Beijing, China.

See you abroad!

Via Festival.Travel
Meer festivaltips nodig? Check de blog!

DELEN
Festival.Travel
Al jarenlang brengt Festival.Travel duizenden festivalgangers naar locatie door middel van onze eigen festivaltreinen, festivalbussen en Interrail. Als officieel ticket- en reispartner van de festivals bieden ze niet alleen entreetickets en reizen aan, maar ook accommodaties en extra services vind je bij Festival.Travel. Hiernaast organiseren ze zowel in Nederland en Vlaanderen als op locatie pre- en afterparty’s om zo jouw festivalvakantie nog completer en onvergetelijker te maken.