”Hallowlands, jij ook hier?”: 10 festivalwaardige openingszinnen

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het festivalseizoen is inmiddels geopend en dat betekent naast veel bier, muziek en weinig slaap ook het nodige geflirt. Toch is succesvol oogcontact leggen in een bomvolle Bravo om vier uur ’s nachts niet voor iedereen weggelegd. Daarom hebben wij voor de gemiddelde single festivalganger die ook niet verder komt dan ”Hallowlands”, een aantal pakkende binnenkomers op een rijtje gezet.

Of rechts van het midden, naast een paal, bij de bar…

Lowlands, @Kamiel Scholten Fotografie

2. Ben jij soms een ticket voor Lowlands? Want je lijkt onbetaalbaar

En als die niet werkt, dreun je gewoon nog een aantal andere festivals op.

Pinkpop 2022 muntjes
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

3. Hier heb je een muntje, want ik vind je uitmuntend!

Wel een duur grapje, tho.

4. Als ik een optreden zou geven, zou jij het toegift zijn

* Gaat voor iemand staan en begint keihard te klappen *

@samskn6

nothing beats a ballet mosh pit to oxford symphony orchestra 😭 @Truck Festival #NatWestWhatYouWaitingFor #festival

♬ original sound – samskn6

5. * Stoot iemand aan * Sorry, ik ben eigenlijk niet zo’n fan van moshpits. Maar ik ben blij dat ik tegen jou aan ben gebotst!

Uiteraard is het in dit geval niet helemaal de bedoeling dat je iemand tegen de vlakte werkt. Je moet er nog wel een gesprek mee kunnen voeren.

Armadillow Lowlands
Beeld: Debbie Spaan/Festileaks

6. Wat tof! (Wat?). Dat jij zo ineens opduikt als secret headliner!

Leuk voor op Best Kept Secret. Of gewoon om half 3 ’s nachts in de Armadillo. Voor een optimaal effect kun je er nog een paar takken bijhalen om iemand mee tevoorschijn te toveren.

7. * Wijst naar buik van shirtloos persoon die eruit ziet alsof zijn of haar fitness abonnement goed wordt gebruikt *: is dat het blokkenschema?

Nog even de clashes goed bekijken hoor!

8. Heet jij toevallig Franz(cine) Ferdinand? Cause I want you to take me out!

Voor het gemak hebben we hem maar even universeel gemaakt. Wel enigszins ongemakkelijk in het geval van ondermaatse muziekkennis.

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

9. What you ”Szi” is what you ”Get”

Hij zal misschien iets minder goed van de grond komen op Pinkpop of Down The Rabbit Hole. Maar als je deze zomer aan het festivallen bent in Boedapest, kan hij best wel eens de moeite waard zijn.

10. Gebruik de Festival Merch van Festileaks

Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik de Festival Merch van Festileaks om iemand te versieren! De shirts en truien zijn eerlijk gemaakt van biologische en gerecyclede stoffen en komen in verschillende kleuren, maten en icoontjes. Draag bijvoorbeeld het “DANS-EN?”-shirt voor garantie op succes met je openingszin!

Ben je oké?

We snappen dat je inmiddels niet kunt wachten om bovenstaande festival openingszinnen toe te passen in de praktijk. Toch willen we je nog even wijzen op het volgende: uit eerder onderzoek van EenVandaag is gebleken dat zo’n 48% van de vrouwen en 9% van de mannen wel eens te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag op festivals. Flirten mag en is leuk, maar zorg er wel voor dat je altijd respectvol blijft. En merk je dat iemand zich in een ongewenste situatie bevindt of lastig wordt gevallen? Stap er dan (of met een vriend(in)) op af en vraag of diegene oké is. Als we met zijn allen een oogje in het zeil houden bij elkaar, dan kan iedereen zorgeloos van het festivalseizoen genieten!