Advertisement

Lowlands is 1 van de 10 beste festivals van Europa volgens The Guardian

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Engelse tijdschrift The Guardian heeft vandaag een lijst bekendgemaakt van de 10 beste festivals in Europa. Ook Lowlands is terug te vinden in deze lijst, evenals het Duitse Melt! Festival en Primavera Sound, dat zowel in Spanje als Portugal plaatsvindt. 

Lowlands heeft de lijst, die in willekeurige volgorde geschreven is, voornamelijk gehaald vanwege de goede sfeer. No trouble, no problem, schreef het online muziek tijdschrift the Line of Best Fit over het festival. Ook wordt er geschreven over het soepele drugsbeleid op het festival en wordt geprezen dat het festival een soort ‘mini-stad’ is: ‘with its own radio station, newspaper and currency’.

Het Duitse Melt! wordt vooral geprezen vanwege de diversiteit op de line-up en het feit dat er 24 uur per dag muziek gedraaid wordt op de Sleepless Stage.

Meakusma

Ook het kleine Belgische festival Meakusma heeft de lijst gehaald. Het kleine festival, dat dit jaar pas voor de tweede keer georganiseerd wordt, boekt vooral bijzondere artiesten die experimentele muziek maken. Voor slechts 50 euro ben je 3 dagen welkom op het festival dat plaatsvindt van 8 tot 10 september in Eupen, België. Dit jaar staan onder meer Ben UFO en David Toop op het affiche, evenals een hoop andere namen die je wellicht niet veel zeggen, maar zeker de moeite zijn om te ontdekken. Meer informatie vind je op de site.

Festival rapporten

Festileaks was vorig jaar aanwezig op Melt! Benieuwd welke cijfers de bezoekers het festival gaven? Lees hier ons festivalrapport. Ook waren we aanwezig op Primavera in Spanje, waar vooral het programma en het weer goed scoorden. Het hele rapport van Primavera is hier terug te lezen.

Lowlands 2017

Lowlands 2016

Gefellowciteerd! Lowlands beleeft in 2017 haar 25e editie. Dat het een feest wordt om nooit te vergeten is een zekerheid. De eerste namen zijn al bekendgemaakt en die zijn al om te smullen. Wat te denken van The xx, Editors, Mumford And Sons, Moderat en Elbow? Maar dat is nog lang niet alles. Als we Eric van Eerdenburg mogen geloven, staan er ook nog wat vernieuwingen op stapel. De veldindeling, de soort tenten, maar ook de muzikale richting van het festival worden momenteel geëvalueerd. We kunnen niet wachten. Is het al Lowlands?

Op ons forum wordt natuurlijk weer volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie. Houd dit dus in de gaten, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste geruchten!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.