Pinkpop overweegt de introductie van een dance-podium. Dat laat festivaldirecteur Jan Smeets weten in een gesprek met Festileaks. Het idee kwam overwaaien na een bezoek aan Lollapalooza Berlin 2017.

Dat dance een groot en belangrijk genre is dat ook festivals verovert, mag duidelijk zijn. Inmiddels lijkt ook Pinkpop voor de charmes van het genre te vallen. Jan Smeets heeft op het Duitse Lollapalooza Berlin ideeën opgedaan voor een dance-podium op het Limburgse festival. Veel kan de festivaldirecteur nog niet zeggen over het nieuwe podium, maar dat de stage overdekt wordt, lijkt al zeker.

Met het overdekken wordt het podium een stuk donkerder, wat voor veel dance-acts belangrijk is. “Een van de redenen dat sommige dance-acts niet naar Pinkpop komen is dat wij geen vergunning hebben tot na middernacht. Het festival gaat niet langer door dan twaalf uur ’s nachts en veel acts willen per se in het donker spelen,” aldus Jan Smeets. Het Limburgse festival gaat nog steeds niet langer door, maar met een overdekt dance-podium kunnen de voetjes wel al eerder van de vloer.

Jan Smeets liet eerder al weten dat de ticketprijzen voor 2018 omhoog zullen gaan door een duur programma.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt dit jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en niet tijdens Pinksteren. Dit jaar zijn Foo Fighters en Bruno Mars de headliners die het festival al bekend heeft gemaakt. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari onthuld. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de line-up.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?