Jan Smeets heeft teleurstellend nieuws voor onze portemonnee. De entreeprijzen van Pinkpop 2018 gaan omhoog. Wie in juni Foo Fighters en Bruno Mars wil bewonderen moet daar waarschijnlijk dieper voor in de buidel tasten dan vorig jaar. In een telefoongesprek met Festileaks gaf de festivaldirecteur zelf een toelichting: het dure artiestenprogramma drijft de prijs omhoog. 

In 2017 bleven de kosten voor een entreekaartje nog op hetzelfde niveau als in 2016, maar volgens de Pinkpop-baas is een prijsstijging voor komend jaar onvermijdelijk: “De ticketprijs zal ongetwijfeld hoger worden. Het programma wordt heel duur en dat betekent dat we echt de prijzen moeten gaan aanpassen. We weten nog niet in welke mate, maar het zal waarschijnlijk invloed hebben op de prijs van het weekendticket.”

Smeets wekt wel de indruk dat we waar krijgen voor ons geld: “We denken dat er heel veel belangstelling gaat zijn voor het totale weekend, zeker als de derde headliner bekend is. We zouden onszelf zeer benadelen als we de prijs niet gaan verhogen.”

Stijgende ticketprijzen

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Pinkpop haar entreebewijzen duurder maakt. In 2017 was een weekendticket bijna twee keer zo duur dan in 2006 (€195 tegenover €100). Artiesten vragen steeds meer voor hun optredens en dat heeft zo zijn consequenties voor de ticketprijs. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan de veiligheid van festivalbezoekers en komt een festival vandaag de dag niet meer weg met goedkope versierseltjes.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. Dit jaar is Foo Fighters de eerste naam die het festival bekendmaakte. Bruno Mars volgde enkele dagen later. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je voor het eerst proberen een ticket te bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en UX/UI Developer bij Appart Media. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.