Pinkpop 2018 van 15 tot en met 17 juni

Pinkpop 2017 gaat eindenlijk morgen van start. Green Day, Justin Bieber en Kings of Leon staan dit weekend op het podium in Landgraaf. De headliners voor volgend jaar zijn natuurlijk nog niet bekend, maar de data wel. Pinkpop 2018 wordt gehouden van vrijdag 15 juni tot en met zondag 18 juni. 

In het Pinkpop crewboekje van dit jaar is te lezen dat Pinkpop 2018 plaats vindt van 15 juni tot en met 18 juni. Wie alle Christelijke feestdagen al in zijn agenda heeft staan, ziet dat Pinkpop volgend jaar dus niet in het pinksterweekend plaats vindt. Pinksterweekend valt volgend jaar al in het weekend van 20 mei. De 49ste editie van Pinkpop verschuift dus, net zoals vorig jaar, een aantal weken op.

Headliners 2018

Pearl Jam

Grote bands zijn meestal in mei nog niet in Europa te vinden. Daarnaast spelen deze bands ook meestal op meerdere festivals en is Pinkpop lastig te combineren als het al vroeg plaatsvindt. Dat is de voornaamste reden waarom Pinkpop al een aantal keer is verschoven naar een later moment. Daarnaast meldde Jan Smeets deze week dat de headliners voor 2018 al vastliggen. Wie dat zijn is natuurlijk nog gokken en gissen. Een paar namen die genoemd worden op het Festileaks Festival Forum zijn Ed Sheeran, Metallica en zoals elk jaar Pearl Jam. Misschien dat één van deze namen de reden is dat Pinkpop volgend jaar halverwege juni valt.

Pinkpop 2017

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Maar eerst nog de editie die morgen begint. Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Green Day, Justin BieberSystem Of A DownMartin Garrix en Kings of Leon zijn de grote namen van deze editie. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar. Voor meer informatie kan je terecht op de website of onze programmapagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen