Area 4 Duitsland brengt nieuwe namen

Area 4 Festival

Het Duitse Area 4 festival heeft weer nieuwe namen bekend gemaakt. Hierdoor begint het affiche al aardig vorm te krijgen en stijgen de kansen voor zowel Lowlands als Pukkelpop voor de volgende namen: Beatsteaks,Social Distortion, The Gaslight Anthem, Sportfreunde Stiller, Donots, Heaven Shall Burn, The Wombats, Kettcar, Me First & The Gimme Gimmes, The Subways, Sick Of It All, Kvelertak, Slime, Agnostic Front, Kilians, Good Riddance, Every Time I Die, Letlive, Darkest Hour, Montreal, Polar Bear Club, Pulled Apart By Horsens

Opvallend zijn vooral de reeks hardere bands die in het affiche van Area 4 opduiken. Duitse festivals zijn over het algemeen altijd iets heftiger geprogrammeerd dan bij ons. Maar ook op Pukkelpop zijn de hardere genres nogal goed vertegenwoordigd in The Shelter en Lowlands is ook niet vies van een partijtje raggen op keiharde metal. Rest de vraag natuurlijk wie er dit jaar naar Biddinghuizen en Kievit zullen afreizen om de hardere genres te vertegenwoordigen.

Area 4 is een redelijk jong festival dat dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt. Kaarten kosten 104 euro en zijn te krijgen via de officiële website.