The Black Keys al begonnen met nieuw album

Black Keys Group Shoot 2011

In een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone laten Dan Auerback en Patrick Carney van The Black Keys weten reeds begonnen te zijn met hun achtste studioalbum.

Ruim negen maanden geleden vond de release plaats van ‘El Camino’, de uiterst succesvolle zevende van The Black Keys. De wereldtour die daarop volgde is nog steeds in volle gang. Toch vonden de heren in de maand juli – tussen de optredens door – een week de tijd om in een studio in Nashville de eerste hand te leggen aan het volgende album.

Het is de planning om begin 2013 te starten met de echte opnames. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Auerbach vertelt dat de overvolle touragenda ervoor zorgt dat de gewenste deadline in maart 2013 wellicht niet wordt gehaald.

Over de stijl van het volgende album kan Auerbach nog weinig vertellen. Tijdens de sessie in Nashville werd voornamelijk geëxperimenteerd zoals dat bij de start van elk album gebeurd:

We never know what’s going to happen, we don’t talk about it. We don’t plan it. We start recording, and then all of a sudden it starts to take shape and we have an idea.

Of producer Danger Mouse – net als bij de laatste drie albums van The Black Keys – ook nu een rol gaat spelen is nog niet bekend.

Voor dit moment doen we het nog even met de laatste single van ‘El Camino’, ‘Little Black Submarines’.