Advertisement

Definitief: Iron Maiden headliner Graspop Metal Meeting 2013

Graspop Metal Meeting Logo

Rock Tribune Magazine wist ons in de laatste editie al te vertellen dat Iron Maiden headliner is van Graspop 2013. De meta tekst van de nieuwe Graspop website wees ook in deze richting. Vandaag gaf de organisatie het verlossende en bevestigende woord.

Na vijf jaar afwezigheid op het festival waar de band het meest gekoesterd werd, zullen Harris, Dickinson & co op 30 juni de Graspop Metal Meeting afsluiten. Het is de zevende keer dat Maiden op het Desselse metalfeest speelt.

Iron Maiden komt naar Graspop Metal Meeting met de ‘Maiden England World Tour’, die teruggrijpt naar de hoogdagen van ‘Seventh Son of a Seventh Son’, een van Maidens best verkochte albums met hits zoals ‘The Evil That Men Do’ en ‘Can I Play with Madness’. Zowel de productie als de setlist worden een getrouwe weergave van de ‘7th Tour of a 7th Tour’, die in 1988 wereldwijd hoge ogen gooide.

In België was Iron Maiden in 2010 nog te zien op Pukkelpop en in 2011 op Rock Werchter.

Iron Maiden draait ondertussen al 37 jaar mee, is consistent één van de meest populaire live-acts wereldwijd en één van de weinige ‘oude’ bands die er nog steeds in slagen om ook bij jonge generaties fans te winnen. Ondanks het feit dat Iron Maiden amper aandacht krijgt op de radio of op tv, gingen al meer dan 100 miljoen albums over de toonbank.

Graspop Metal Meeting 2013 vindt plaats in Dessel van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen