Advertisement

Iron Maiden deelt eerste tourdata 2024, ruimte voor Europese festivals?

Iron Maiden verlengt de The Future Past Tour. In september 2024 spelen de Britten in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Goed nieuws voor wie ze graag op Europese festivals ziet.

Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. De The Future Past Tour stuurde de Ed Force One dit festivalseizoen al door heel Europa, en een deel van Noord-Amerika. Nu wordt de tour verlengd met shows in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Ook maakt de band bekend dat verdere 2024 data volgen.

De huidige tourdata vallen met september 2024 gunstig uit, voor de aankomende Europese festivalzomer. Wat een eventueel extra Europees deel van de tour nog het meest in de weg zit, is de eigen frontman Bruce Dickinson. Begin 2024 zal namelijk voor het eerste in bijna twintig jaar weer een soloplaat van hem uitkomen. Gepaard met het uitkomen van The Mandrake Project staan er in april en mei solo optredens gepland in Mexico en Brazilië. De kans is aanwezig dat hier nog Europese data aan worden toegevoegd. Het lijkt dus vooral de vraag of Bruce solo, of met Iron Maiden te bewonderen zal zijn op de Europese Festivals.

Een (solo-)optreden op Graspop 2024 – waar Iron Maiden met een recordaantal van tien passages met recht de huisband genoemd mag worden – is ieder geval een no-brainer.

Europese tour

Het 2023-deel van de huidige tour stuurde de band langs grote Europese festivals als Sweden Rock Festival, Hellfest en Wacken Open Air. In Nederland en België speelden de heren geen festivals, maar respectievelijk in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. Bij een eventueel (extra) Europees deel van de (solo-)tour, ligt een tussenstop in Dessel dus voor de hand.

Dat we Bruce in 2024 weer op Europese festivals mogen bewonderen lijkt dus een gegeven. Wie er naast hem op het podium staan is nog even de vraag. Waar hoop jij hem te zien? En zal dit een solo-optreden zijn, of als frontman van Iron Maiden? Meng je in de discussies in het Iron Maiden-topic en het Graspop 2024-topic op het Festileaks Forum.