Gerucht: Iron Maiden pas in 2025 weer naar Europa

Geen ‘Fear of the Dark’ van Iron Maiden, maar mogelijk wel ‘Tears of the Dragon’ op de Europese festivals in 2024. De Britse metalband lijkt Europa in 2024 over te slaan, om ruimte te maken voor een solotour van frontman Bruce Dickinson.

Eerder berichtten we dat Iron Maiden de The Future Past Tour verlengt naar 2024. Inmiddels komen er via Spaanse media nieuwe geruchten naar buiten: we hoeven de Britten pas in 2025 weer in Europa te verwachten. De optie dat Bruce Dickinson in 2024 met zijn solo-project de Europese festivalzomer gaat afwerken, lijkt namelijk werkelijkheid te worden.

Iron Maiden kunnen we hiermee wel alvast met potlood opschrijven voor de Europese festivalzomer van 2025, waar ze weer groot kanshebber zijn voor onder andere Graspop. In 2024 zal de band het gezien de solo-plannen van frontman Bruce Dickinson dus waarschijnlijk houden bij de onlangs aangekondigde data in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Bruce Dickinson

Multitalent Bruce Dickinson is naast frontman van Iron Maiden ook piloot, (radio)presentator, auteur, marketingdirector, voormalig schermer die zich in de jaren 80 bijna kwalificeerde voor de Olympische spelen, en solo-artiest. Komende festivalzomer zal hij hoogstwaarschijnlijk dat laatste weer tentoonstellen. Tourdata in april en mei in Brazilië en Mexico staan al vast. Óók staat er inmiddels een Europese datum in zijn agenda. Mystic Festival, dat 5-8 juni plaatsvindt, laat Bruce afreizen naar Polen. In combinatie met het Spaanse gerucht lijkt het nu een zekerheid dat Bruce de Europese festivals in 2024 solo zal afwerken.

De laatste solo-tour van Bruce Dickinson dateert terug naar begin dit jaar; een korte spoken-word tour in Duitsland en Nederland. In Nederland kregen fans de kans om An Evening with Bruce Dickinson bij te wonen in 013, Tilburg. Een reguliere Europese tour is iets langer geleden, namelijk 2002. Getuige de boeking begin juni in Polen, en de tourdata in april en mei in Zuid-Amerika, lijkt de Brit dit komende zomer te willen veranderen. Ook voor een Europese solo-tour van Bruce zijn festivals als Graspop 2024 een inkoppertje.

Ook zo benieuwd naar de tourplannen van Bruce en Iron Maiden? En hoop jij hem te zien op je favoriete festival? Meng je in de discussies in het Iron Maiden-topic en het Graspop 2024-topic op het Festileaks Forum.