Coachella biedt weer op reunie The Smiths

The Smiths

Volgens fansite ‘True To You’ heeft de organisatie van het Coachella Festival wederom een riant bod uitgebracht op een reünie van The Smiths.

Al jaren gonst het van geruchten over een mogelijke reünie van The Smiths. Coachella is hiervan een geduchte aanstichter. Naar verluid wezen Morissey en Marr in 2006 een bod van ongeveer 40 miljoen pond af voor een hereniging op Coachella. Nu is er dus blijkbaar weer een bod gedaan, maar ook deze zou wederom door Morrissey zijn afgewezen. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het de organisatie van Coachella in ieder geval niet.

De legendarische groep ontstond in 1982 en ging nog geen vijf jaar later uit elkaar. Naar het schijnt kwam de breuk doordat het NME Magazine schreef dat Johny Marr de band zou hebben verlaten. Morrissey reageerde hier woedend op, maar Johnny Marr bleek hier niets van te weten. Hierna besloot Johnny Marr alsnog uit de band te stappen. Het is nooit meer goed gekomen. De cult-status rondom de band werd daarentegen door de jaren heen alleen maar groter en de roep om een reünie dus steeds sterker. Het lijkt echter nooit te gaan gebeuren.