‘Geen sigaretten te koop op Sziget’

Sziget starting

Slecht nieuws voor de rokende feestvierders op Sziget deze zomer. De aankomende editie kent een verbod op de verkoop van rookproducten. Dat wordt dus hamsteren in de plaatselijke supermarkt voor je naar binnen gaat.

De heer Psalm Gyulay, het hoofd van de National Tobacco Trade Office, bracht dit slechte (of goede) nieuws vandaag naar buiten. Vanaf 15 juli dit jaar gaat er een verbod komen op de verkoop van tabaksproducten op grotere festivals in Hongarije. Balaton Sound en Volt Festival piepen er dit festivalseizoen nog even tussendoor, maar zullen er volgend jaar ook aan moeten geloven. Dit alles om ervoor te zorgen dat jongeren geen gemakkelijke toegang tot tabaksproducten krijgen.

Gaat Jan Smeets dan toch gelijk krijgen? Zullen we in Nederland ook deze weg in slaan? Jan Smeets blikte hier al eens op vooruit in de gesprek met enkele journalisten op het Roskilde Festival, welke toen zo vriendelijk waren Jan Smeets te quoten in de media. Jan Smeets was hier toen al niet zo blij mee, daarom gewoon nog een keer:

“De manier waarop een festival wordt beleefd zal de komende jaren drastisch veranderen. Binnen vijf jaar geldt een rookverbod op elk festival”.

Lees zeker ook nog een keer de reactie van Jan Smeets terug in dit artikel.

Hieronder zullen jullie dit jaar en komende jaren moeten zijn voor jullie dagelijkse portie nicotine.

Sziget Supermarkt
Sziget Supermarkt
Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen