Advertisement

Is Jan Smeets de weg definitief kwijt? Rookverbod op festivals?

Pinkpop Art

‘De manier waarop een festival wordt beleefd zal de komende jaren drastisch veranderen. Binnen vijf jaar geldt een rookverbod op elk festival, dat staat buiten kijf. Ook alcohol zal aan banden gelegd worden. In eerste instantie zullen polsbandjes je leeftijd verraden en onder de 18 zal je geen bier meer krijgen. Een joint roken zal in de toekomst ook niet meer kunnen. Het aantal blowers op Pinkpop is sowieso zeer gering, laat iemand voor die mensen maar een apart festival organiseren.’

Dat zegt Jan Smeets vanaf de festivalweide van Roskilde. Na een avondklok pleit de Pinkpopbaas nu ook voor een rookverbod. Het drankverbod juicht hij echter niet toe:

Drugsvrije festivals, dat is geen utopie, dat zal binnenkort realiteit zijn. Opnieuw: omdat de politici het zullen eisen. Vergeet niet dat er op een festival als Glastonbury elk jaar gemiddeld vijf doden vallen. In een stadje met 130.000 inwoners kan je op een weekend ook vijf sterfgevallen hebben. Maar op een festival zijn die haast altijd drugsgerelateerd. De jongens die drugs willen gebruiken, kun je eruit halen en voor hen een apart festival organiseren. Of de overheid dat zal toelaten? Dat is dan mijn probleem niet meer.

De politici zullen in de nabije toekomst ook geen alcohol op festivals meer tolereren. Maar daar wil ik me tegen verzetten. Dat je via je polsbandje je leeftijd moet verantwoorden, daar heb ik geen probleem mee. Maar alcohol volledig bannen, is volgens mij niet haalbaar. Wat krijg je dan? Dat iedereen buiten het festivalterrein gaat drinken en stomdronken op het festival aankomt.

Is dat niet een beetje hypocriet? Alle drugs verbieden maar alcohol blijven toestaan?

Bezoekers die een jointje roken worden door Jan opeens in het hokje van “die mensen” gestopt. Ooit iemand zien overlijden aan een overdosis wiet?
Stomdronken op het terrein aankomen is voor Jan natuurlijk geen optie. Een forse daling van de drankomzet misschien nog minder…?

Waar is de Peace, Love and Happiness Jan?

Festileaks distantieert zich van dit soort idiote uitspraken. Pinkpop is ons dierbaar, daarom pleiten wij voor het aftreden van opa Jan. Wat vind jij?

[polldaddy poll=6379005]

Bron: Het Laatste Nieuws

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen