Hey Ya! OutKast in gesprek over “reunie” op Coachella 2014

OutKast

Sinds OutKast in 2007 een pauze voor onbepaalde tijd aankondigde bleef het stil rondom het legendarische hiphop-duo. Daar kwam gisteren verandering in. Bronnen weten Billboard te melden dat “André 3000” Benjamin en Antwan “Big Boi” Patton in gesprek zijn over een hereniging op Coachella 2014.

Een eerste bron meldt dat er “definitely some conversations” zijn. De tweede bron spreekt over “all systems go”. De boeker van OutKast, alsmede Coachella organisator Goldenvoice weigert commentaar te geven.

Het grootste wapenfeit van de groep is het dubbelalbum Speakerboxxx/The Love Below uit 2003. Deze plaat bevatte onder meer de hits “Hey Ya!” en “Roses” en werd maar liefst 11 miljoen keer verkocht.

Coachella Festival staat inmiddels bekend om hun spraakmakende reünies. Van Pixies in 2004, Rage Against The Machine in 2007 tot Pavement in 2010. Het lijkt er nu dus op dat OutKast aan dit lijstje toegevoegd kan worden. Mocht dit zo zijn, dan betekent dit niet automatisch dat een (wereld)tour volgt. Uitsluiten kunnen we het echter ook allesbehalve.

Coachella trapt af op 11 april 2014 en wordt gehouden in Californië. Op korte termijn verwachten we meer nieuws aangaande het altijd spannende en – met betrekking tot de affiches van de Europese festivals – veelzeggende programma.

Coachella Logo

Coachella 2024

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 12-21 april 2024
Line-up
Tyler, the Creator
No Doubt
Doja Cat
Tickets Kopen