Reünie The Libertines in Hyde Park op 5 juli

De rockband waar onder andere Pete Doherthy van 1997 tot 2004 actief in was, The Libertines, houden deze zomer een eenmalig reünieconcert. Dit maakten zij gisteren officieel bekend.

De geruchten over dit concert kwamen al eerder op gang en werden sterker nadat Pete in een Israëlische krant aangaf gevraagd te zijn voor een reünie. Daarin gaf hij ook aan hierop toe te hebben gezegd. Hij gaf aan het geld te kunnen gebruiken en in een nostalgische bui te zijn beland wanneer hij de nummers opnieuw luisterde. De band is eerder bij elkaar gekomen voor een reünie toen zij in 2010 op het Readings en Leeds festival speelden. Deze zomer staat de band op zaterdag 5 juli in het Londense Hyde Park. Dit kondigden zij aan via hun Facebookpagina.

Babyshambles, de andere band van Pete Doherthy, staat een dag later op Rock Werchter. Of dit tussendoortje met The Libertines gevolgen gaat hebben voor het optreden van Babyshambles op Rock Werchter valt nog niet te zeggen. Het is een uurtje vliegen, echter is Pete niet onbekend met het afzeggen van optredens. Dit is meerdere malen gebeurd door zijn drugsproblemen, wat ook het einde van The Libertines als gevolg had.