Metallica’s Lars Ulrich: AC/DC naar Glastonbury

Lars Ulrich, de drummer van Metallica, spreekt zich uit over de eerste headliner van Glastonbury 2015. ‘Mag ik zeggen wie ik denk dat Michael Eavis heeft geboekt voor volgend jaar? AC/DC!’

Dat zegt de drummer in Q Magazine. Festivalbaas Michael Eavis zei al dat één van de headliners een Britse zanger had, maar de band niet Brits is. Bij AC/DC is dat inderdaad het geval: leadzanger Brian Johnson is een Brit, maar AC/DC is een Australische band. Het was bovendien, wellicht niet toevallig, tijdens het optreden van Metallica dat deze headliner zijn jawoord gaf. ‘Yeah… Can you imagine that?’, aldus Ulrich.

Metallica was afgelopen jaar de eerste metal-act die Glastonbury headlinede. Of het de hardrockers van AC/DC inderdaad heeft overtuigd? Wordt vervolgd…