Advertisement

Sziget: Verslag dag 0

Op de tweede dag van Sziget starten we bij de Europe Stage. De eerste band die daar staat is de Italiaanse SICA. Hyperactieve electro-rock, dat is hoe je de hen het beste kan omschrijven. Het wordt al snel duidelijk dat er een grote groep fans mee is gekomen uit Italië om de band te steunen. Het publiek heeft er erg veel zin in en dat heeft SICA ook door! Deze nog vrij onbekende groep laat zien wat ze kunnen en daarmee dat ze klaar zijn voor grotere optredens.

Via Psycho Village en Anti-Flag komen we uit bij de band waar ik erg naar uitkeek: Ska-p. Deze Spaanse groep weet wel hoe ze het publiek kunnen vermaken met hun muziek, show en de boodschap die ze daarmee overbrengen. Voor de band is dit voorlopig het laatste optreden, vertellen ze aan het eind van hun set. Bij de laatste nummers geven ze nog even vol gas om uiteindelijk te stoppen onder luid applaus. Hopelijk zien we Ska-p snel weer terug op het podium.

Vlak voor het optreden van mijn persoonlijke favoriet Queens of the Stone Age is er een speciale show bij de mainstage. Daar worden namelijk duizenden ballonnen opgelaten. Het levert een mooi beeld en samenhorigheid op, dat wat Sziget zo fijn maakt. Zodra vervolgens de eerste noot van de band valt is het duidelijk: iedereen heeft er zin in! Het afgeladen veld schreeuwt en zingt luidkeels mee en dat zorgt voor mooie reacties bij leadzanger Josh Homme. Ondanks het tegenvallende geluid aan het begin van de show, is dit nu al mijn favoriet van het festival.

Onderweg naar The Bloody Beetroots kom ik erachter dat de tent al helemaal vol zit en er amper nog mensen naar binnen mogen. Erg jammer, aangezien ik had gehoord een nieuwe show zou opvoeren. Uiteindelijk sluit ik de avond af in de Unicum Ruin Bars Quarter. Deze locatie direct naast de mainstage en de A38 spotte ik toen ik op weg was naar The Bloody Beetroots. Wat ik daar allemaal heb gehoord is bijna niet te omschrijven. Mashups van nummers, variërend van Limp Bizkit tot Pendulum. Het is overduidelijk dat alle mensen die hier aanwezig zijn zin hebben in een feestje. Met liters bier, gekke muziek en veel dansende mensen is dit nog een hele lange nacht geworden..

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen