Winnaars European Festival Awards bekend

bron: fb

Vanavond zijn de European Festival Awards voor de zesde keer uitgereikt op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Onder de winnaars bevinden zich Down The Rabbit Hole, Glastonbury en Sziget Festival.

Er waren dit jaar negen Nederlandse festivals genomineerd voor een European Festival Award. Down The Rabbit Hole is de enige die ook daadwerkelijk de nominatie wist om te zetten in een prijs: Best New Festival. Best Kept Secret Festival was tweemaal genomimeerd (Best Medium Sized Festival en Best Line-up) maar moest toekijken hoe Sea Dance Festival en Glastonbury er met de prijzen vandoor gingen.

Opvallend is dat slechts één titel werd geprolongeerd: voor het tweede opeenvolgende jaar wint Arctic Monkeys de prijs voor Best Headliner. En dit jaar wordt de band dubbel beloond: R U Mine is door festivalbezoekers uitgeroepen tot Festival Anthem Of The Year.

Het overzicht van alle winnaars per categorie:

Best Small European Festival: Festival Tauron Nowa Muzyka (Polen)

Best Indoor Festival: I Love Techno (België)

The Green Operations Award: Roskilde (Denemarken)

The Best Newcomer Act: Stromae (België)

Artist’s Favourite European Festival: Primavera Sound (Spanje)

Best New European Festival: Down The Rabbit Hole (Nederland)

Festival Anthem of the Year: Arctic Monkeys – R U Mine (Engeland)

Best Medium-Sized European Festival: Sea Dance Festival (Montenegro)

Promoter Of The Year: Live Nation (België)

Best European Festival Line-Up: Glastonbury (Engeland)

Best Headliner: Arctic Monkeys (Engeland)

Best Major Festival: Sziget Festival (Hongarije)

De Lifetime Achievement Award ging dit jaar naar Melvin Benn, oprichter van Reading and Leeds Festival. De Health and Safety Innovation Award werd uitgereikt aan MOJO/LOC. Lowlands en Down The Rabbit Hole directeur Eric van Eerdenburg nam de prijs in ontvangst.

Muziekfestivals in meer dan 35 verschillende Europese landen hebben gestreden voor de European Festival Awards. De stembussen waren tot 27 oktober open en op 11 november werden de shortlists bekend gemaakt. Er zijn ruim 1,2 miljoen stemmen van festivalbezoekers uitgebracht om de lijsten samen te stellen.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen