Sziget: Verslag dag 1 en 2

Sziget Festival Skrillex

Hoogtepunten van dag 1 op Sziget zijn toch echt Imagine Dragons en Skrillex. Imagine Dragons hebben bij mij een plek in mijn hart veroverd, want wat een geweldige band is dit. Op deze veel te hete dag, die gelukkig wel iets draaglijker wordt door sproeiers bij mainstage, staat het veld afgeladen vol om de band te zien. Wat uiteindelijk volgt is een strakke, vermakende en energieke show waar je u tegen zegt.

De laatste act op mainstage is Skrillex. Tja, wat valt er over hem te zeggen? Genoeg critici en muziekliefhebbers hebben geen enkel goed woord over hem, maar toch heeft hij een gigantische fanbase. Dat blijkt ook uit het aantal aanwezigen bij zijn show. Waar Skrillex het deze avond van moet hebben is de enorme visuele show, waardoor de soms slordig gemixte muziek nog veel harder en toffer overkomt. Overal lasers, lampen, rook en gekleurde vlammen zorgen ervoor dat Skrillex laat zien waarom hij op mainstage staat en de dag afsluit.

In de nacht daaropvolgend heeft het enorm veel en hard geregend waardoor het terrein een modderpoel is geworden en het ongeveer 10 graden koeler is in vergelijking met de dag ervoor. Glijdend door de modder start ik dag 2 met de Oostenrijkse band Russkaja. Hun geluid staat bekend als “Russian Turbo Polka”, wat verklaard wordt met een enorm energiek optreden.

Tijdens Bastille is het dan eindelijk zover, de zon breekt weer door! Bastille speelde een prima show, maar het was nergens echt overtuigend. Muzikaal was het goed in orde, maar de interactie met het publiek en de hele show komen ontzettend gemaakt over. Jammer, want de band heeft zoveel in huis.

Vervolgens zijn er enorm veel mensen op de been om het optreden van Macklemore & Ryan Lewis te zien. Door de drukte worden zelfs mensen plat gedrukt waardoor er wat irritaties ontstaan. Deze verdwijnen echter zodra de show van start gaat. Persoonlijk werd ik teleurgesteld door hun performance. Van de anderhalf uur dat ze op het podium stonden bestond meer dan de helft uit stilte of praten. Het kan leuk zijn als een act vertelt over de tracks die ze spelen of het publiek op een andere manier vermaakt, maar als je al een kwartier bezig bent met de introductie van de bandleden zonder enige vorm van muziek of interactie, dan sla je de plank volledig mis.

De band Subscribe speelt direct na Macklemore & Ryan Lewis op het podium waar veelal coverbands staan, vlakbij de mainstage. Aan het begin van de show vertelt de zanger dat ze internationaal bekend staan als de Rage Against The Machine Tribute band, wat direct tijdens het eerste nummer bevestigd word. Ongelooflijk veel energie, circlepits, moshpits, een zanger die overal naar toe springt en het keihard meezingen van de klassiekers maken deze avond af! Ik durf zelfs te zeggen, dat als je je ogen dicht doet, je bijna Rage Against The Machine zelf hoort. Top prestatie!

DSC03415

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen