Placebo komt met ‘20th anniversairy tour’

Placebo Group Shoot 2012

Placebo heeft vandaag een uitgebreide tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland aangekondigd. Deze tour is het startsein van een reeks aankondigingen en releases ter ere van het 20-jarig bestaan van de band in 2016. Dit valt te lezen op de website van Placebo.

Placebo bestaat in 2016 twintig jaar en dat wil de band vieren. Hoewel de verjaardag dus pas in 2016 is, start de band al begin 2015 met de eerste festiviteiten. In februari en maart zal de band te zien zijn in tal van zalen in Ierland en het Verenigd Koningkrijk. De band geeft verder aan dat we ons mogen opmaken voor een serie van ‘events and releases’. Ook geeft frontman Brian Molko een boek uit dat terugkijkt op twintig jaar Placebo. Specifieke details over wat de ‘events and releases’ zijn geeft de band uit Londen niet, maar te denken valt aan nieuw materiaal en een uitbreiding van de aankomende tour.

Met deze bekendmaking schaart Placebo zich wederom onder één van de kanshebbers voor het aankomende festivalseizoen. Dit jaar was Placebo nog te zien op Rock Werchter en Sziget ter promotie van het vorig jaar verschenen album ‘Loud Like Love’. Wat vind jij? Moet Placebo volgend jaar weer op festivals staan? Discusieer mee op het forum.