Muse en meer voor Download 2015

Foto: Kim Erlandsen

Boeker Andy Copping heeft zojuist in respectievelijke volgorde Muse (als headliner), Faith No More, A Day To Remember en Marilyn Manson aangekondigd voor Download Festival 2015. Alle acts zijn geboekt voor zaterdag 13 juni. Muse, Faith No More en A Day To Remember spelen op het hoofdpodium. Marilyn Manson is hoofdact van het tweede podium.

Deze ontwikkeling heeft direct betrekking op de geruchten rondom Pinkpop 2015, waarvoor de naam Muse veel wordt genoemd als één van de mogelijke headliners. Aangezien Foo Fighters gisteren is aangekondigd als absolute Pinkpop-afsluiter op zondag en Muse op zaterdag op Dowload speelt, blijft enkel nog de vrijdagavond beschikbaar voor de Britse rockband.

Op de vraag of Muse ook door Pinkpop is vastgelegd reageert Andy Copping als volgt:

Vanzelfsprekend laten wij het hier niet bij zitten. Zodra we meer weten verneem je dat van ons.

Download kondigde eerder al de komst van Slipknot, Judas Priest, Five Finger Death Punch en Black Stone Cherry aan. Kiss’ Gene Simmons deed vervolgens ook nog een duit in het zakje. Deze namen zijn door de organisatie echter nog niet bevestigd.

We gaan er overigens vanuit dat Copping een foutje maakte met het officieel aankondigen van Marilyn Mason. (hoewel het kanonnen van kaliber zijn)

Download festival vindt plaats van 12 tot 14 juni 2015 in Donington Park in Engeland. Kaarten zijn vanaf donderdag te koop via de website.

Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen