‘Rondgaande Rock Werchter 2015 poster is nep’

Rock Werchter 2014

Zo’n twee weken geleden verscheen ineens een voorlopig programma van Rock Werchter 2015 op het internet. De Rock Werchter organisatie ging deze week in op de inhoud daarvan. Volgens hen gaat het om een fan-made poster.

Het ‘gelekte’ Rock Werchter 2015 programma ging rond als een lopend vuurtje. Al snel werd aangenomen dat deze nep is. U2 doet geen festivals in 2015. The National zou ’te klein’ zijn voor een headlinerspot en ook Tenacious D heeft een ‘onwerkelijk hoge plek’ op de line-up. Stuk voor stuk veel voorkomende reacties op het gelekte programma van het Belgische festival. Maar zijn deze opmerkingen wel zo terecht?

Rock Werchter 2015 Nep Affiche

Foo Fighters-switch

Na de bevestiging van Foo Fighters werd de line-up weer geanalyseerd. De maker heeft naast een eerste correcte naam ook de juiste thema-kleuren van Rock Werchter 2015 gebruikt. Op de poster zou Foo Fighters echter op vrijdag spelen, terwijl Rock Werchter de band heeft bekendgemaakt voor de donderdag van het festival. Ook ontstond er maandag enige verwarring nadat de maker van de line-up ontzettend snel een geüpdatet versie online zette. Een snelle inhaker van de maker, dat sowieso, maar vooralsnog blijft de maker anoniem.

Het gebruik van de juiste kleuren is in elk geval te verklaren. De ingang van de 2014-editie van het festival bevatte de nieuwe thema-kleuren voor 2015.

Echt of nep?

Nele Bigaré, woordvoerster van Rock Werchter, meldt in een interview met De Morgen dat het gelekte affiche “mooi knutselwerk van een onbekende” is. Het programma, waarop Foo Fighters, Muse, U2 en The National de headliners zijn, is volgens haar gemaakt door een enthousiaste fan.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen