Kanye West tweede headliner Glastonbury 2015

De Amerikaanse rapper Kanye West is de tweede headliner voor Glastonbury 2015. De organisatie kondigt Mr. West aan als headliner van de zaterdag van het festival.

De boeking van Kanye West op Glastonbury is de eerste Europese datum voor de rapper deze zomer. Tevens is het de eerste keer dat ‘Yeezus’ op het festival zal staan. Naar alle waarschijnlijk zal het niet blijven bij deze ene festivalshow. Eerder lekte al een Europese tour datum van Kanye West in juli. Een Franse website ontdekte de leak via boekingsbureau Live Nation. De rapper zou 27 juli samen met Rihanna op de planken staan in het Estlandse Talinn. Of er ook meer festivalshows in Kanye West’s tourplannen zitten, is nog even afwachten.

So Help Me God
Kanye West zal binnenkort zijn zevende (solo) studioalbum releasen. Eerder deze maand verklapte hij de titel van de Yeezus folluw-up: ‘So Help Me God’. In de tussentijd releasede de rapper al vier tracks van het nieuwe album, namelijk ‘FourFiveSeconds‘, ‘All Day‘, ‘Only One‘ en ‘Wolves‘. Twee van deze nummers maakte Kanye met de legendarische Sir Paul McCartney.

Glastonbury 2015
Glastonbury is dit jaar van 26 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Andere namen die dit jaar op Glastonbury staan zijn tot nu toe headliner Foo Fighters, Lionel Richie en de Dalai Lama . Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-29 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen