Glastonbury verkoopt in 29 minuten uit

Vanmorgen 9:00 uur (Engelse tijd) begon de voorverkoop voor Glastonbury 2015. Geheel volgens verwachting was er weer een compleet idiote run op de tickets. Duurde het vorig jaar nog 87 minuten. Dit jaar vlogen de tickets binnen 29 minuten over de toonbank.

Voor velen was het weer hetzelfde beeld als andere jaren; kijken naar de wachtrij totdat het bordje “uitverkocht” werd opgehangen. Het internet stroomt dan ook weer vol met reacties van mensen die (weer) achter het net gevist hebben. Ook binnen de redactie is er teleurstelling alom. Dit alles zonder dat er ook maar één naam bekend gemaakt is.

Degenen die wel een ticket hebben weten te bemachtigen hoeven zich echter geen zorgen te maken dat de line-up gaat tegenvallen. Het programma van Glastonbury is ieder jaar opnieuw de buitencategorie binnen festivalland en bijna niet te evenaren voor andere festivals. Het is niet voor niets dat de tickets binnen 29 minuten uitverkopen en er zich op voorhand een miljoen mensen inschrijven.

Ook dit jaar zijn de geruchten niet mals. Zo is de top drie van de bookies dit jaar: Fleetwood Mac, AC/DC en Muse. Vooral AC/DC is een sterk gerucht nadat Metallica’s Lars Ulrich uitsprak dat “AC/DC komt rocken op Glastonbury 2015”. Kate Bush, Oasis, Coldplay, Radiohead en U2 zijn de andere gegadigden. Let wel, hier hebben we het dan alleen over de headline posities. Ook in de breedte programmeert Glastonbury ieder jaar opnieuw de crème de la crème.

Heb jij een kaartje weten te bemachtigen of wil je wat kwijt over de voorverkoop? Discussieer mee op ons forum. Vergeet daarnaast niet onze app te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Gebruikers van de app krijgen een push bericht wanneer er interessante namen bekend worden gemaakt. Daarnaast is de app ideaal om zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.