Muse headliner op Lollapalooza 2015

muse

Zojuist is de tweede headliner bekend gemaakt voor de allereerste Europese editie van Lollapalooza 2015: Muse zal spelen op zondag 13 september. De headliner voor de zaterdag was reeds bekend: Macklemore & Ryan Lewis.

Dat bevestigt het festival via een filmpje op Vine, waar op de achtergrond de Muse-single ‘Mercy’ is te horen.

Eerder werd aangenomen dat Muse slechts tot en met juli in Europa zou zijn. Kansen voor andere late festivals zijn hiermee weer gestegen. Muse staat deze zomer ook op o.a. Pinkpop en Rock Werchter.

De line-up van Lollapalooza 2015 krijgt met de aankondiging van Muse steeds meer vorm. Eerder werd de komst van o.a. StereophonicsParquet Courts, The Libertines en Fatboy Slim al bevestigd.

De Duitse editie kent bijna geen overlap met de line-up van de Zuid-Amerikaanse edities die in Argentinië, Chili en Brazilië gehouden worden. Slechts Skrillex en Bastille zijn overeenkomsten op de verschillende posters. Onduidelijk is nog of er meer artiesten van die line-up naar Berlijn zullen afreizen. De organisatie heeft in ieder geval laten weten dat 20% van de gehele line-up uit Duitsland afkomstig is.

Lollapalooza 2015

Lollapalooza 2015 vindt plaats aan het einde van het festivalseizoen, op 12 en 13 september. De locatie is voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn, waar tot vorig jaar nog het Berlin Festival gehouden werd. De early-bird tickets zijn al een tijdje uitverkocht, maar voor 119 euro ben jij er het hele weekend bij. Voor Iets te gortig? Je kunt ook dagtickets kopen à 69 euro per stuk. Toegangskaarten kun je kopen via de festivalsite.

Lollapalooza bestaat sinds 1991. Tot 1997 vond Lolla plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna verdween het festival jaren van de radar. Pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago weer te herpakken. Vanaf dat moment groeide het festival verder naar edities in vier verschillende landen. Lollapalooza vindt volgend jaar voor het eerst in Europa plaats. Duitsland wordt daarmee (na Chili, Brazilië en Argentinië) het vierde land voor het festival.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2024

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 7-8 september 2024
Line-up
Sam Smith
Martin Garrix
Burna Boy
Tickets Kopen