Lollapalooza Berlin van start met o.a. Macklemore & Ryan Lewis

lollapalooza duitsland

Lollapalooza heeft zojuist de eerste namen bekend gemaakt voor de Duitse editie in 2015: Macklemore & Ryan Lewis is headliner voor zondag 1 juni. Daarnaast zullen o.a. The Libertines en Fatboy Slim schitteren op de eerste Europese editie van dit festival.

Ook Seeed, Beatsteaks, Sam Smith, Bastille, Parov Stellar Band, Tame Impala, Dog Blood (Skrillex & Boys Noize), Martin Garrix, Kygo, Robin Schulz, Belle & Sebastian, Hot Chip, CHVRCHES, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Mighty Oaks, Run The Jewels, My Morning Jacket, Little Dragon, Clean Bandit, MS MR, James Bay, Dada Life, Digitalism, Klangkarussell (dj-set), Everything Everything, Glass Animals, Wolf Alice, Felix Jaehn, Pond en Razz zijn bevestigd. De tweede headliner zal pas 1 juni bekend gemaakt worden.

De poster ziet hiermee er nu zo uit:

Lollapalooza Duitsland 2015

De organisatie geeft in het persbericht aan dat er heel wat exclusieve deals zijn gemaakt:

  • Macklemore & Ryan Lewis: de enige show in heel Europa
  • Seeed: de enige show in Duitsland
  • The Libertines, Sam Smith: het enige festivaloptreden in Duitsland
  • Tame Impala, CHVRCHES, Run The Jewels: het enige festivaloptreden
  • Dog Blood: het eerste festivaloptreden in Duitsland

De oplettende lezer, ziet dat er al iets niet klopt aan deze beweringen. Tame Impala (o.a. Coachella, Bestival en Lowlands) en Run The Jewels (Coachella, Primavera Sound en Roskilde) staan al geboekt voor festivals.

De line-up werd bekend gemaakt middels video, ook terug te zien op ons YouTube-kanaal:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLFguPQuwr2tjMYtOSz9c6c3red4kmDNSI

De Duitse editie kent bijna geen overlap met de line-up van de Zuid-Amerikaanse edities die in Argentinië, Chili en Brazilië gehouden worden. Slechts Skrillex en Bastille zijn overeenkomsten op de verschillende posters. Onduidelijk is nog of er meer artiesten van die line-up naar Berlijn zullen afreizen. De organisatie heeft in ieder geval laten weten dat 20% van de gehele line-up uit Duitsland afkomstig is.

Lollapalooza 2015

Lollapalooza 2015 vindt plaats aan het einde van het festivalseizoen, op 12 en 13 september. De locatie is voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn, waar tot vorig jaar nog het Berlin Festival gehouden werd. De early-bird tickets zijn al een tijdje uitverkocht, maar voor 119 euro ben jij er ook bij. Tickets kun je kopen via de festivalsite.

Lollapalooza bestaat sinds 1991. Tot 1997 vond Lolla plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna verdween het festival jaren van de radar. Pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago weer te herpakken. Vanaf dat moment groeide het festival verder naar edities in vier verschillende landen. Lollapalooza vindt volgend jaar voor het eerst in Europa plaats. Duitsland wordt daarmee (na Chili, Brazilië en Argentinië) het vierde land voor het festival.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2024

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 7-8 september 2024
Line-up
Sam Smith
Martin Garrix
Burna Boy
Tickets Kopen