Advertisement

T in The Park-bezoeker houdt festival voor de gek

T In The Park 2015

Festivalganger Scott wist afgelopen weekend T in The Park flink op zijn kop te zetten met 1 tweet: Hij beweerde vast te zitten in een tent-zak ergens op het campingterrein terwijl zijn telefoon bijna leeg was. De organisatie trok aan de alarmbellen en er werd een massale zoekactie gestart. Tevergeefs.

Schermafbeelding 2015-07-13 om 23.55.32

Zelfs de politie werd ingeschakeld om de 23-jarige Schot te vinden en te bevrijden, maar dit alles zonder succes. Hij lag er namelijk niet. De tweet bleek een hoax, en daar trapte heel Schotland massaal in.

Scott liet achteraf weten dat het om een grap ging en dat hij op het moment dat hij de tweet plaatste het festivalterrein allang verlaten had. Verder meldde hij dat hij geen spijt heeft van de actie. In een interview beweerde hij zelfs dat de tweet en de zoekactie voor hem het hoogtepunt van deze editie waren. Met die uitspraak verkiest hij zijn eigen grap boven optredens van onder andere Seasick Steve, Alt-J en The Libertines. Of de grap nog gevolgen gaat hebben in onbekend. De Schotse politie meldt wel een onderzoek te hebben ingesteld.

T in The Park 2015

T in the Park is een jaarlijks terugkerend muziekevenement dat sinds 1994 in Schotland wordt gehouden. De T staat voor Tennents, de brouwerij die de hoofdsponsor is van het festival. Het festival biedt ruimte voor 85.000 festivalgangers. Dit jaar werd het festival gehouden op 10, 11 en 12 juli. Naast een zinloze zoektocht waren onder andere Avicii, Kasabian en Noel Gallagher’s High Flying Birds te aanschouwen op het festival.