Festival T in The Park stopt ermee

T in the Park Main

Festival T in The Park stopt definitief. Het Schotse festival werd voor het laatst gehouden in 2016.

Organisator van het festival, Geoff Ellis, zei tegen de BBC dat het festival nooit meer terug gaat komen. ”It was an amazing festival, but it ran its course”, aldus Ellis. De organisator laat weten dat hij zich nu volledig richt op een ander festival, TRNSMT.

Het evenement werd voor het laatst gehouden in 2016. Sindsdien waren er problemen met het vinden van een nieuwe locatie. T in The Park moest verhuizen omdat er zorgen waren over een oliepijpleiding die onder het festivalterrein door liep. Daarnaast waren er in 2015 veel klachten over verkeersproblematiek rond het festival. Het Schotse festival gaf in 2016 daarom ook aan dat het een pauze nam. Check die mededeling onder dit bericht. De organisatie heeft nu dus laten weten dat het festival niet meer terug komt.

Het TRNSMT Festival waar Geoff Ellis over sprak wordt ook gehouden in Schotland. In de hoofdstad Glasgow stonden onder andere Stormzy, George Ezra en Bastille op de planken. Ook Catfish & The Bottlemen hadden afgelopen weekend een headline spot op het 3-daagse festival. Volgend jaar houdt TRNSMT zijn 4e editie in het weekend van 10 t/m 12 juli.

T in the Park

T In The Park 2015

T in The Park was het grootste festival van Schotland. De eerste drie edities van het evenement werden gehouden in Strathclyde park. Daarna vond het festival plaats op een andere locatie, Strathallan. De afgelopen jaren stonden er mooie namen op het affiche zoals The Stone Roses, The Killers, The Libertines en Snow Patrol.