The Stone Roses eerste headliner T In The Park 2016

The Stone Roses

The Stone Roses zal optreden op het Schotse T In The Park 2016. Ook zullen de Britten twee optredens geven in het voetbalstadion van Manchester City: Etihad Stadium. Dat maakt de band bekend via hun eerste tweet in anderhalf jaar.

Tijdens de vorige reünie in 2012 stond The Stone Roses op onder meer Sziget en Pukkelpop. Of er ook nu andere shows volgen is nog onduidelijk. Wel wordt de band in verband gebracht met een optreden op het Spaanse Primavera Sound. Daarnaast vinden Rock Werchter en Down The Rabbit Hole plaats tussen de nu aangekondigde shows.

Vandaag gingen er al de gehele dag geruchten dat er nieuws zou komen van The Stone Roses. In thuis-stad Manchester werden op diverse plekken de kenmerkende citroenen van de band gespot. Vervolgens kon een winkelier waar de citroenen werden gespot, aan NME melden dat het nieuws na 24 uur zou volgen.

T in The Park 2016

T In The Park vindt van 8 tot 10 juli plaats in het Schotse plaatsje Balado. Afgelopen jaar stonden onder andere Kasabian, Avicii en Noel Gallagher’s High Flying Birds op het affiche. Voor dit jaar is enkel nog bekend dat The Stone Roses headliner zal zijn op vrijdag 8 juli. Tickets voor het festival gaan op vrijdag 6 november in de verkoop via de website van het festival.

Etihad Stadium

Het Etihad Stadium is in haar dagelijks leven het voetbalstadion van Manchester City. The Stone Roses zullen hier op 17 en 18 juni optreden. De optredens vinden dus plaats tijdens Best Kept Secret. Of een optreden of het festival in Hilvarenbeek nog tot de mogelijkheden hoort is de vraag. Tickets voor deze optredens zijn ook vanaf vrijdag 6 november te verkrijgen via de website van gigsandtours.com.