Rammstein laat spoor van confetti achter in Goffertpark, omgeving niet gecharmeerd

Rammstein

Zodra circus Rammstein weer rondreist, is dit meestal voer voor wekenlange voor- en nabeschouwingen. Deze keer is niet zozeer de uitstoot, de harde knallen of de decibellen wat een concert van de metalband met zich meebrengt het punt van discussie. Nee, de confetti die de groep achterliet in het Goffertpark is deze keer aan de beurt. “Niet netjes.”

Het spektakel wat Rammstein heet streek afgelopen week tweemaal neer in het Goffertpark van Nijmegen. Vanzelfsprekend ging dit zoals we van ze gewend zijn met genoeg vuur, rook, licht, oorverdovende decibellen én, jawel: confetti! Terwijl de Duitsers al lang en breed weer zijn vertrokken worden de bewoners van de Gelderse stad op hun wandeling herinnerd aan hun komst. “Nee. Dit is niet netjes, nee.” Zegt Leo, die zelf bij een van de concerten (de ‘natte editie’) aanwezig was en het toen ook al “heel veel” vond tegen De Gelderlander.

Ongein

Raadslid Eline Lauret (PvdD) is, op zijn zachtst gezegd, not amused en is van plan het vuur aan de schenen te leggen aan het college van Nijmegen: “Ik wil weten wat de voorwaarden zijn die de gemeente stelt om dit soort ongein in een park te mogen schieten. Dat geldt ook voor het vuurwerk en de harde knallen. We zitten midden in het broedseizoen van de vogels.”

De gemeente Nijmegen heeft ondertussen ook gereageerd en laat in de reactie weten dat het hier om biologisch afbreekbaar crêpepapier gaat, maar benadrukt dat de organisator dit uiteraard wel had moeten opruimen. Dit gaat nu ook gebeuren.

Vanaf morgen staat Bruce Springsteen met zijn E Street Band voor een tweetal concerten in het Goffertpark. Op donderdag 27 juni en zaterdag 29 juni.