Jan Smeets bevestigt Rammstein, Foo Fighters komen niet

Daar is ‘ie dan: de bevestiging die je wist dat zou komen. Pinkpop-baas Jan Smeets bevestigt vanochtend bij Giel op 3FM de komst van Rammstein naar Pinkpop 2016.

Het nieuws is nog niet officieel door Pinkpop naar buiten gebracht. ‘Het verhaal van Rammstein is dat we het zelf niet mogen zeggen. Dat wordt de eerste of tweede week van november.’ Of we dan even met z’n allen toch verrast willen reageren. ‘Dat lijkt me een leuk spelletje, met vuurwerk erbij en zo.’

Smeets vertelt ook dat Rammstein in de planning staat voor de zaterdag, 11 juni. Dat past precies, want de dagen daar omheen staat de Duitse metalband op de beide Download festivals.

Rammstein werd twee dagen geleden ineens gelekt door de Franse radio-presentator Zégut. Gisteren gooide 1Limburg daar een schepje bovenop. Vandaag is er de bevestiging. Hier komt die Sonne!

Foo Fighters

Giel vraagt Jan ook nog naar nieuws in zake Foo Fighters. Smeets: ‘Daar moet ik je teleur stellen.’ De festivaldirecteur deelt mee dat de Foo Fighters niet zullen optreden in 2016, maar wel weer touren in 2017. Dat strookt met het verhaal dat Festileaks gisteren publiceerde: ‘Foo Fighters touren niet in 2016’. Nog een beetje langer geduld dus, Foo Fighters fans.

Pinkpop 2016

Pinkpop 2016 valt dit jaar wederom niet samen met Pinksteren maar op 10, 11 en 12 juni. Zoals altijd is Megaland in Landgraaf weer de plaats waar de grootste, nieuwste en populairste bands van het moment gaan optreden. Dit jaar schitterde Pinkpop met optredens van Muse, Robbie Williams en Placebo.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.