Coldplay op tournee in zomer 2016

coldplay

Coldplay kondigt waarschijnlijk volgende maand een nieuwe tour aan. Dat zegt Chris Martin in een interview met Absolute Radio. De band lanceerde vanochtend de nieuw single ‘Adventure Of A Lifetime’. 

Chris Martin schoof vanochtend bij verschillende radiostations aan om te praten over het nieuwe album en single. Daar kwamen uiteraard ook de tourplannen van de Engels band ter sprake. Goed nieuws voor de fans, want in een interview met Absolute Radio zegt frontman Chris Martin:

We gaan op tour volgende zomer. De tour wordt denk ik volgende maand aangekondigd. Dat weet ik niet helemaal zeker,  maar ik zag gisteren een aantal posters die ik moest goedkeuren. Het zal begin van de zomer worden.

Glastonbury

Of Chris Martin daarmee festivalposters bedoelt is niet helemaal duidelijk. Tegen BBC Radio 1’s DJ Nick Grimshaw hint de Coldplay-zanger naar een optreden op Glastonbury: ‘We zouden het geweldig vinden om op Glastonbury te spelen. Dat is ons spirituele thuis.’

Coldplay op festivals?

De kansen voor een spot van Coldplay op Europese festivals lijken dus flink gestegen. Op het Deense Tinderbox staan ze in ieder geval niet. Festivalchef Brian Nielsen geeft aan dat Coldplay een maatje te groot is voor het festival. Hij geeft ook aan dat ‘iedereen verwacht dat Coldplay stadionoptredens gaat doen en niet festivals’. Bij de gokkers is Coldplay echter nog steeds kandidaat nummer één om Glastonbury te headlinen. Of we de Britse band gaan zien in het festivalcircuit blijft afwachten. De laatste keer dat Coldplay op festivals stond was in 2011 toen ze onder andere op Pinkpop en Rock Werchter stonden.

Nieuw album en single

Zoals verwacht komt het 7e studioalbum ‘A Head Full Of Dreams’  uit op 4 december. Op het album staan gastartiesten als Beyoncé, Tove Lo en Noel Callagher. Een eerste optreden staat alvast gepland, 5 december op Capital FM’s Jingle Bell Ball in de O2 in Londen. Check de nieuwe single ‘Adventure Of A Lifetime:’