The Stone Roses naar de Europese festivals in 2017?

The Stone Roses

The Stone Roses kondigde eerder dit jaar al een aantal shows in de UK aan. Nu lijkt de eerste grote hint binnen te zijn voor een vervolg in de rest van Europa. De Roses staan waarschijnlijk op het Festival Internacional de Benicàssim in Spanje.

Waar komt het gerucht vandaan? De band Hinds gooide afgelopen week de onderstaande foto op hun Instagram Story. Op hun laptop is een poster van Benicàssim te zien, waar naast Red Hot Chili Peppers (die al bevestigd zijn) ook The Stone Roses op het affiche van FIB staat. De foto is wazig en de authenticiteit kan niet worden gegarandeerd, maar het wordt door Spaanse media massaal opgepakt.

hinds-fib

Naast deze foto zijn er ook andere geruchten voor een uitgebreide tour. Zo komt er een nieuw album aan, waarvan dit jaar al twee liedjes werden uitgebracht. Daarnaast waren ze lang een gerucht voor Glastonbury, maar dat is inmiddels ontkracht.

Europese Tour

De vorige keer dat The Stone Roses op Benicàssim stonden, plakten ze er meteen een festivaltour aanvast. Het was met hun reunië tour in 2012, de eerste shows van de band in bijna 20 jaar. Naast het zonnige Spaanse festival kregen toen onder andere Pukkelpop en het Sziget festival een bezoekje. Sindsdien is het relatief rustig gebleven. Vorig jaar deden de Roses een paar shows waaronder T in the Park en dit jaar hebben ze ook pas drie data aangekondigd. Maar als deze “hind” juist is, kunnen we meer Europese festivalshows verwachten.

The Stone Roses

The Stone Roses maakten samen met ondere andere The Smiths en Oasis deel uit van de succesvolle Manchester scene en wordt door de broertjes Gallagher vaak genoemd als inspiratiebron. Ondanks dat de band maar twee albums heeft uitgebracht, staan ze bekend als één van de meest legendarische Britse bands ooit. Dit jaar bracht The Stone Roses twee nieuwe nummers naar buiten: hun eerste werk sinds 1994. Een compleet album wordt verwacht in 2017, al gaan de geruchten voor een nieuw album al sinds de reunië in 2011.

Op ons forum wordt druk gediscussieerd over mogelijk headliners voor verschillende festivals. Daar worden alle geruchten, klein of groot, behandeld. Dus meld je snel aan en praat het hele jaar door mee met festivalliefhebbers.