Damon Albarn met Syrian National Orchestra naar Roskilde 2016

damon albarn

Damon Albarn speelt dit jaar met het Syrian National Orchestra op Roskilde. De groep opent op woensdag 29 juni de Orange Stage.

Het speciale concert is een reünie voor het Syrisch Orkest, nadat leden verspreid raakten over de hele wereld omdat ze moesten vluchten voor de oorlog in hun land. Er staat ook al een optreden gepland in Londen en mogelijk volgt meer. De groep opent op woensdag 29 juni de ‘Orange Stage’, het grote openluchtpodium van Roskilde. Het festival is druk bezig om naast Damon Albarn nog meer ‘special guests’ te regelen.

Het is niet de eerste keer dat beide op het festival spelen. The Syrian National Orchestra speelde er in 2010 met Gorillaz en Damon Albarn staat dit jaar voor de 8ste keer op het festival. In 2015 speelde hij er met zijn African Express project. Toen werd de Blur-frontman na een set van 5 uur van het podium gesleept, omdat hij maar niet wilde stoppen. Check de video!

Eerder werden o.a Tame Impala, Foals en Red Hot Chili Peppers en meer bekend gemaakt voor Roskilde.

Roskilde 2016

Roskilde vindt plaats van 25 juni tot en met 2 juli 2016. Dat is de week voorafgaande aan Rock Werchter. Ieder jaar delen de twee festivals veel namen. Voor meer info check de site. Afgelopen jaar stonden onder andere Paul McCartneyNicki MinajMuseDisclosure en Pharrell Williams op het festival in Denemarken.

Het festival wordt ieder jaar weer gehouden in het gelijknamige Deense plaatsje Roskilde. De voorverkoop is reeds van start gegaan. Je vertoeft voor zo’n € 270,- acht dagen op het festival en de camping en dagtickets kost je € 135,-.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen