Bevestigd: Red Hot Chili Peppers headliner Pinkpop 2016

Red Hot Chili Peppers

We plaatsten het gerucht vanochtend al, nu is het nieuws ook officieel. Na Nova Rock Festival is Red Hot Chili Peppers nu ook definitief bevestigd voor Pinkpop 2016.  

Pinkpop maakt direct de komst van Rammstein officieel. Het festival maakt niet bekend op welke dagen beide bands spelen, maar Rammstein is alleen nog beschikbaar op de zaterdag.

Naast Pinkpop komen RHCP ook naar het Duitse Rock Am Ring, het Poolse Open’er en het Deense Roskilde.

Red Hot Chili Peppers

Momenteel is Red Hot Chilli Peppers bezig met het elfde studioalbum. Eerder deze maand gaf Anthony Kiedis, naar aanleiding van een benefietoptreden op 17 oktober, een interview aan Rolling Stone Magazine. Daarin gaf hij aan dat er het afgelopen jaar veel nieuwe nummers zijn geschreven en de band daarom in de studio is gedoken. Kiedis zegt zelfs dat de nieuwe nummers misschien wel de beste zijn die ze ooit hebben geschreven:

[blockquote]The torture about doing this [show] is that we’ve been writing new music for the last year, and we’ve written some songs that I feel are as good as any songs we’ve ever written. We’re just dying to play the new songs — but we can’t, because every single human has a recording device on them at all times.[/blockquote]

Voor het eerst in 23 jaar werkt de band niet samen met producer Rick Rubin, maar hebben ze gekozen voor Danger Mouse, ook wel bekend als de helft van Gnarls Barkley of van zijn werk met o.a. U2 en Gorillaz. Het laatste studioalbum dateert uit 2011.

Pinkpop 2016

Pinkpop 2016 valt dit jaar wederom niet samen met Pinksteren, maar op 10, 11 en 12 juni. Zoals altijd is Megaland in Landgraaf weer de plaats waar de grootste, nieuwste en populairste bands van het moment gaan optreden. De kaartverkoop start op zaterdag 20 februari 2016. Meer informatie over Pinkpop 2016 vind je op onze programmapagina.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.