Lowlands 2016 strikt Muse

Foto: Kim Erlandsen

Joepie! Nieuws van het Lowlands-front! De festivalorganisatie heeft zojuist een nieuwe headliner bekend gemaakt: Muse zal op vrijdag 19 augustus de slotact zijn op het podium van de Alpha. 

Lowlands maakte eerder al flink wat namen bekend. De bevestiging van vandaag sluit zich aan bij onder meer Foalsthe Last Shadow Puppets, Disclosure en Sigur Rós. Via Spotify kun je kennis maken met de muziek van de artiesten in de Lowlands line-up.

Muse

Muse is een van de meest succesvolle rockbands van dit moment. De Britse band werd in 1994 opgericht en in 1999 werd het eerste album uitgebracht. Onder leiding van frontman Matthew Bellamy veroverde de band al snel de wereld. Het nieuwste album van Muse stamt uit 2015 en ter ere van dat album tourt de band dit jaar over heel de wereld. De band geeft diverse optredens in Nederland én België. Met deze optredens werd Muse verkozen tot de absolute festivalkoning van 2015. Eerder stond de band al in 2000, 2001 en 2006 op Lowlands. Een show van de band terugkijken? Dat kan! Zo zag het optreden van Muse er uit op Roskilde.

Lowlands 2016

Lowlands 2016 vindt plaats op 19 t/m 21 augustus op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Niet alleen muziek, maar ook toneel, film en literatuur komen aan bod op het festival. Lowlands was in 2015 sinds jaren niet uitverkocht, maar toch is de liefde onder de Lowlanders niet bekoeld. Lees vooral terug in ons festivalrapport, hoe fijn de editie van vorig jaar was! Helaas zijn de 25.000 Early Bird tickets al uitverkocht, maar voor 175 euro kun je er komende editie bij zijn.

Op de hoogte blijven?

Op onze programmapagina voor Lowlands 2016 lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Lowlands programma 2016. En op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.