PITCH 2016 bevestigt nieuwe tour Soulwax

Soulwax Band

Vanuit Pukkelpop nog geen duidelijkheid, maar PITCH bevestigt: Soulwax gaat in 2016 weer touren! De Belgische formatie doet begin juli in ieder geval het elektronische festival in Nederland aan.

Naast Soulwax maakt het festival bij 3voor12 radio de volgende namen bekend:

[one_half]Lunice
Sam Gellaitry
HAELOS
Jameszoo Quartet
Dollkraut
[/one_half]
[one_half_last]Aristophanes
DJ Tennis B2B Job Jobse
The Field
Jungle By Night
[/one_half_last]

Soulwax

PITCH progammeur Maurice Spijker vertelt dat de band rondom de broers Dewaele nieuwe muziek zal spelen die de Nite-Versions kant op gaat. Dat album bestaat uit speciaal voor de club bewerkte versies van tracks die op het eerdere verschenen Any Minute Now staan. Of de band nog meer festivals aan doet is nog niet bevestigd. Maar zeg nu zelf: kan deze band die per ongeluk door Chase & Status voor Pukkelpop genoemd werd nu werkelijk op het Belgische festivalaffiche ontbreken?

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=y6LUzT010ag]

 

PITCH 2016

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival met elektronische live acts: niet alleen een DJ op het podium, maar veel live instrumenten en bands. De line-up bestaat uit een mix van dubstep, beats, (deep)house, disco, UK funky, jazz, elektronica en meer. Eerder werden onder andere Santigold, DJ Shadow en Anderson .Paak bekendgemaakt. PITCH 2016 vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli op Cultuurpark Westergasfabriek. Op de afgelopen editie waren onder andere Flume, James Blake en Jamie XX te bewonderen. Tickets zijn inmiddels in de verkoop via de website. Dagtickets zijn verkrijgbaar voor 45 euro en passepartouts voor 80 euro. De eerste 1.000 weekendkaarten zijn aangewezen voor een Early Bird korting van 10%.