DeWolff: ‘Op mijn verjaardag speelden we op een soort buurtbraderie, mega triest’

1000
DeWolff

DeWolff is de band die nooit stil zit. In acht jaar maakten de mannen zes studioplaten, één live plaat en om het nog mooier te maken; ze hebben hun eigen platenlabel én studio. Festileaks sprak met Pablo van de Poel, frontman en gitarist van de band, over chillen met Lenny Kravitz en kleine festivals in Rotterdam

[one_half]

Ontgroening

Ik ben naar een paar van die gratis festivals geweest in Limburg. Het eerste festival was Mama’s Pride in Geleen. Ik ben in Geleen opgegroeid dus het was bij mij om de hoek. We hebben het er altijd heel leuk gehad. Op een gegeven moment heb je een leeftijd dat ik ieder jaar met al mijn skatevrienden daarheen ging.”

[/one_half] [one_half_last]

Beste optreden

“Dat moet Goat zijn geweest op Lowlands. Het is een fantastische en mysterieuze band, de leden zijn verkleed en hebben maskers op. Het optreden is ook super energiek. Het optreden was heel bezwerend. Het was niet een hele grote tent, er waren mensen die nog nooit van Goat hadden gehoord maar je zag dat iedereen uit z’n dak ging.”

[/one_half_last] [one_half]

Backstage life

“Op Bospop heb ik met Lenny Kravitz en Wolfmother gechilld, dat voelde wel grappig. De bassist van Wolfmother kende ons blijkbaar en hij was super aardig. Ik zat met hem te kletsen toen Lenny Kravitz erbij kwam zitten. Dan wil je iets interessant zeggen, niet alleen: ‘Hey, you’re Lenny Kravitz’ Ik wist dus niks en zei ik alleen: ‘Hey man, how are you doing?’. Hij vroeg nog wel hoe het met mij ging.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

[/one_half] [one_half_last]

Speciale herrinering

“We waren eens op een festival in Duitsland, dat was het meest trieste festival dat we ooit hebben meegemaakt. Het was eerder een soort buurtbraderie, de backstage-area was eigenlijk een partytent vol bier en braadworst. Wij verveelden ons helemaal de tering, dus gingen we met pallets die daar stonden domino spelen om de verveling weg te drukken. Het was ook nog op de avond van mijn verjaardag, mega triest.”

[/one_half_last] [one_half]

Favoriete festival

Toch echt de eerste en enige keer dat we op Pinkpop speelden. Dat was echt niet normaal en heel vet. De hele tent was vol en het optreden ging goed, het was een en al euforie vanaf het moment dat het optreden begon. Sziget was ook heel sick, daar passen 10.000 mensen in de tent. We zaten backstage toen we opeens fucking veel lawaai hoorden, net dat geluidje uit de Lion King met die rennende gazelles. We dachten: ‘What the fuck is dat?’ Bleek dat het geluid te zijn van alle mensen die de tent in renden voor ons.”

[/one_half] [one_half_last]
DeWolff
Foto: Eric de Redelijkheid
[/one_half_last] [one_half]

Bucketlist

“Ik wil wel heel graag naar zo’n Amerikaans festivals, Lollapalooza ofzo. Amerika is toch wel het land van mijn dromen en ik hoop een keer op zo’n festival te spelen, bezoeken lijkt me ook heel tof, maar ik ben eigenlijk niet op zoveel festivals geweest als bezoeker.”

[/one_half] [one_half_last]

DeWolff tipt

“One Upon A Time In The West in Rotterdam, een klein festival dat door een vriend van mij wordt georganiseerd. We speelden daar vorig jaar, het was de kleinste festivalshow die we ooit hebben gedaan. Een kleine gelegenheid met alleen maar vette bands.”

[/one_half_last]
Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.