Video: Coldplay op Rock In Rio 2011

507

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Coldplay op Rock In Rio 2011.

Hoppa, daar was deze week dan eindelijk de line-up van Glastonbury. Het festival in Engeland, waar 175.000 bezoekers op af komen, maakt nagenoeg haar hele programma bekend. Zo waren headliners Muse, Adele en Coldplay al bekend, maar werden onder andere Foals, Beck, The Last Shadow Puppets, LCD Soundsystem, ZZ Top, Fatboy Slim en Disclosure hieraan toegevoegd. Headliner Coldplay doet dit jaar buiten Glastonbury vooral stadions, maar is volgend jaar waarschijnlijk meer op de festivalweide te vinden.

Coldplay

De vierkoppige Britse band rondom zanger Chris Martin ontmoet elkaar in 1996 en start in 1998 onder de naam Coldplay. Het debuutalbum Parachutes kwam in 2000 uit. Inmiddels staat de albumteller op zeven en verkoopt de band elk stadion uit. De laatste keer dat zij festivals deden was in 2011, toen stonden onder andere Pinkpop, Rock In Rio, T In The Park en Rock Werchter op het tourschema.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor het aankomende seizoen? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode abonneer knop hieronder!%CODE1%

Blonde import-Amsterdammer met een zwak voor België. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys en Tame Impala. Standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.