Glastonbury 2016 maakt line-up bekend

Photo: Kris Williams

Daar is hij dan: de line-up van Glastonbury 2016. De volledige line-up bestaat op dit moment uit 74 acts. Hier zullen echter nog vele acts bij komen, zo laat het festival weten via haar website.

Eerder was al bekend dat Muse, Adele en Coldplay de headliners van deze editie zijn. Het festival voegt aan dit affiche onder andere Beck, Foals, The Last Shadow Puppets en New Order aan toe. De volledige line-up vind je op de poster hieronder.

https://pbs.twimg.com/media/CestC-nW8AAAWjN.jpg:large

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni, tegelijkertijd met Down The Rabbit Hole en week vóór Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 festivalgangers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht. Voor iedereen die achter het net heeft gevist is er overigens nog hoop: in de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2015 waren Florence + The Machine (vervangend voor Foo Fighters), Kanye West en The Who headliners van het festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.