Rock en Seine
Tickets
25-30 augustus 2022
Frankrijk
Parijs, Frankrijk

Rock en Seine cancelt Eagles of Death Metal na uitspraken Jesse Hughes

eagles of death metal
eagles of death metal

De festivals Rock en Seine en Cabaret Vert schrappen de Eagles of Death Metal van hun programmering. De twee Franse festivals keuren een uitspraak die Jesse Hughes deed over de aanslag bij Bataclan af.

Hughes wordt bekritiseerd om een uitspraak die hij deed in een interview dat op 14 mei in het Amerikaanse Taki’s magazine verscheen. Hij zou beweerd hebben dat moslims de aanslag op de Bataclan op het moment van plaatsvinden vierden op straat. De twee Franse festivals keuren deze uitspraak sterk af en laten weten dat de door hen eerder aangekondigde band niet meer welkom is.

Hughes werd al eerder bekritiseerd om zijn uitspraken omtrent het onderwerp. In maart zou hij nog beweerd hebben dat security van de Bataclan van de aanslag op de hoogte was en daarom niet aanwezig was bij het concert.

Lowlands en Pukkelpop

Eagles of Death Metal spelen deze zomer ook op Lowlands en Pukkelpop. De twee festivals hebben zich nog niet over het incident uitgelaten. De beslissing van de Franse festival zorgt voor heftig commentaar van onder andere fans van de band en de Franse festivals. Een reactie van de band zelf laat nog op zich wachten.

Rock en Seine 2016

Rock en Seine vindt op 26, 27 en 28 augustus plaats in De Saint-Cloud. Dit plaatsje ligt vlak naast Parijs aan de rivier de Seine. Zowel de combi- als dagtickets zijn inmiddels in de verkoop. De line-up bestaat onder andere uit The Last Shadow Puppets, Massive Attack en Wolfmother. Voor drie dagen betaal je €119 en een dagkaart kost €49. Ook campingtickets zijn in diverse varianten in de verkoop.

 

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2022

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-30 augustus 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €59. Combitickets vanaf €199. Kopen