Rock en Seine presenteert Tame Impala en Nick Cave

Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Rock en Seine 2022 maakt het eerste deel van de line-up bekend. En dat zijn niet de minste namen. Onder andere Tame Imapala en Nick Cave & The Bad Seeds reizen eind augustus af naar Parijs.

Wie denkt dat het na deze twee headliners van formaat ophoudt heeft het mis. Niemand minder dan Stromae staat ook op de line-up van Rock en Seine 2022. Eerder werd al bekend dat de Belg met een nieuw album komt en gaat touren. Naast Stromae zullen Kraftwerk, Jamie XX en Aurora te zien zijn op het festival langs de Seine. De volledige lijst van aangekondigde namen lees je hieronder.

 • Nick Cave & The Bad Seeds
 • Stromae
 • Tame Impala
 • FKJ
 • Jamie XX
 • Krafwerk
 • La Femme
 • The Blaze
 • Aurora
 • DIIV
 • Jenny Beth
 • Los Bitchos
 • Malik Joudi
 • The Luminanas

Kanshebbers voor Belgische en Nederlandse festivals

Met deze mooie lading namen kan er flink gespeculeerd worden. Lowlands en Pukkelpop vinden een week voor Rock en Seine plaats. Dus wellicht dat we ook wat van deze namen op de festivalweides in Biddinghuizen en Hasselt gaan zien. De kans dat we Nick Cave & The Bad Seeds op Pukkelpop of Rock Werchter gaan zien is vrij klein. De Australische zanger is met zijn band namelijk al aangekondigd als headliner van TW Classic.

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album, The Slow Rush, kwam in februari 2020 uit.

Komende festivalzomer staat Tame Impala op Primavera Sound en Rock en Seine.

Rock en Seine 2022

Rock en Seine 2019
Rock en Seine 2019 – Sébastien Martinez / Festileaks

In 2003 vond de eerste editie van Rock en Seine plaats. Wat toen nog een dagfestival was, is nu uitgegroeid naar vier dagen. Het Franse rockfestival vindt plaats langs de rivier de Seine in het parc de Saint-Cloud.

Tijdens de editie van 2019 stonden onder andere The Cure, Major Lazer en Aphex Twin op de line-up van het festival. Voor de editie van komend jaar staan Nick Cave & The Bad Seeds, Stromae en Tame Impala op het affiche.

 • Locatie: Parc de Saint-Cloud, Parijs
 • Datum: 25 t/m 28 juni 2022
 • Ticktets: Tickets variëren tussen de €59,- en €199,-
 • Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel