Tame Impala en Editors onder laatste namen Glastonbury 2016

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Met nog minder dan een maand tot het begin van het festival, heeft Glastonbury onder andere Tame Impala en Editors aan de affiche toegevoegd. Het tijdschema staat ook online.

Muse, Adele en Coldplay waren al langer bekend, maar nu is de line up helemaal compleet. Nieuw zijn onder andere Tame Impala, Editors, Christine & The Queens, Hurts en Tom Odell. The Syrian National Orchestra heeft een leuke verassing in petto, ze hebben niemand minder dan Damon Albarn te gast. Belgische Drum ‘N Bass trots Netsky is ook welkom op het festival.

De volledige affiche en het tijdschema vind je op de website.

Clashes en nog eens Clashes

Zoveel namen op drie dagen heeft natuurlijk een keerzijde. Net als altijd is kiezen verliezen op Glastonbury. De eerste dag moeten liefhebbers kiezen tussen Muse, Sigur Ros, Disclsure en Underworld. Dat die laatste de moeite zijn, kan je lezen ons ‘vandaag in de geschiedenis’ artikel van gisteren. Daar blijft het niet bij. Op dag twee spelen Adele, New Order, James Blake en M83 gelijktijdig, de laatste dag is het kiezen tussen Colplay, LCD Soundsystem en Jake Bugg.

Glastonbury 2016

The Glastonbury Festival of Contemorary Performing Arts vindt plaats van 22 tot 26 juni. Het is een van de grootste festivals van Europa, met 175.00 bezoekers, honderden artiesten en meer dan 50 podia. De tickets verkochten uit op een half uur.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.