Glastonbury 2016 verkoopt binnen een half uur uit

Alle 120.000 kaarten voor het Engelse Glastonbury zijn gisteravond wederom over de toonbank gevlogen. In 32 minuten waren de kaarten voor het festival, die zondagochtend 9:00 lokale tijd in de verkoop gingen, helemaal op.

Hoewel er van de line-up nog niks bekend is, stonden geïnteresseerden wereldwijd massaal in de online wachtrij. De organisatie verontschuldigt zich dan ook voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, en bedankt tevens de kopers via hun Twitter-account.

Geruchten

Over de line-up wordt al druk gespeculeerd. Begin september luidde het gerucht dat Miley Cyrus het tot nog toe lege affiche zal vullen. Coldplay is momenteel de favoriet van de gokkantoren om terug te keren naar de Worthy Farm. Ook Adele, Blur en Foo Fighters (die hun show vorig jaar moesten afzeggen nadat leadzanger Dave Grohl zijn been brak) staan hoog in de geruchtenlijsten. Dat de gelukkigen die een ticket hebben bemachtigd voor een leeg podium komen te staan kan sowieso worden uitgesloten: Nog voor de vorige editie van start was gegaan meldde de organisatie dat de headliners voor het aankomende festival al geboekt zijn.

Glastonbury 2016

Glastonbury (voluit: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) vindt volgend jaar plaats van 22 tot 26 juni. Voor gedupeerden die achter het net hebben gevist is er overigens nog hoop: In de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro.

 

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Joyce Beuken

Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.

Meer van Joyce