Mojo-directeur wil meer hip hop en r&b op festivals

Foto: rodrigoferrari via Flickr

De nieuwe Mojo-directeur Wilbert Mutsaers pleit voor meer ‘kleur’ op de grote festivals. De dominante invloed van hip hop en r&b in de hedendaagse popmuziek moet volgens Mutsaers in de toekomst ook vaker terug te zien zijn op de festivalterreinen.

Als het aan Mutsaers ligt, staan acts als Kanye West en Beyoncé over een aantal jaar op Pinkpop. De popmuziek verandert constant en festivals moeten hierin meegaan, zo laat hij vandaag optekenen in een interview met de Volkskrant.

Artiesten als Beyoncé en Rihanna zijn enorm populair, maar zijn (nog) niet te bewonderen op de grote festivalpodia. Zo geeft Pinkpop de afgelopen jaren de voorkeur aan oude legendes als Bruce Springsteen en The Rolling Stones. Ook dit jaar staat met Paul McCartney weer oude held op de planken in Landgraaf. Mutsaers vindt dat festivals met een dergelijke programmering een risico nemen. Mogelijk vervreemden festivals zich van hun publiek als ze in de toekomst niet meer aandacht gaan schenken aan ‘zwarte’ popmuziek.

Kanye West

De vraag is of deze mogelijke verandering bij iedereen goed zal vallen. Het oudere publiek houdt namelijk graag vast aan tradities. Toen Kanye West vorig jaar werd geboekt als afsluiter op Glastonbury, riep men in Engeland zelfs op tot een boycot van het festival. Mutsaers beseft dat er ‘haken en ogen’ aan zijn plannen zitten, maar is van mening dat Mojo meer risico’s moet gaan nemen.

Wilbert Mutsaers

Voormalig 3FM zenderbaas Mutsaers is dit jaar begonnen als algemeen directeur bij Mojo. Gedurende zijn carrière bij Radio 6 en ‘urban’-zender FunX heeft Mutsaers al de nodige affiniteit ontwikkelt met ‘zwarte’ muziek. De komende jaren wil de Mojo-directeur zich dan ook sterk gaan maken voor hip hop en r&b.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megalandterrein in Landgraaf. De line-up van Pinkpop 2016 is inmiddels compleet. Alle combi-tickets en kaarten voor de zondag zijn uitverkocht. Dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag zijn nog te koop voor €95. Voor alle informatie over het festival en de complete line-up check je onze programmapagina.