Bevestigd: Paul McCartney derde headliner Pinkpop 2016

1405
Paul McCartney

Bam. Het kon bijna niet mis, maar nu ook bevestigd: Paul McCartney is de derde headliner van Pinkpop 2016. Hij sluit zondag 12 juni het festival af.

“Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten. Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni.” aldus Paul McCartney.

Festivaldirecteur Jan Smeets: “Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016. Zijn eerste Nederlandse festivaloptreden  ooit. Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoon weg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.”

Paul McCartney

Paul McCartney behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is een muziekpionier en medeoprichter en frontman van The Beatles. Na het uiteenvallen van The Beatles ging hij zeer succesvol door met de band Wings, om vervolgens geheel onder eigen naam zijn glansrijke carrière voort te zetten. ‘Let It Be’, ‘Hey Jude’, ‘Band On The Run’, ‘Yesterday’, ‘Pipes Of Peace’, ‘Silly Love Songs’, ‘Live and Let Die’, ’Lady Madonna’ en ‘NEW’ zijn slechts een zeer kleine greep uit misschien wel het meest indrukwekkende muzikale oeuvre van de afgelopen 55 jaar. In 2015 stond Paul McCartney hoog in de hitlijsten met nieuwe samenwerkingen met Kanye West en Rihanna en stond hij tweemaal in de Ziggo Dome en als afsluiter op Roskilde Festival.

De geruchten over Paul McCartney begonnen al een kleine maand geleden. Steeds meer media meldden de komst van de ex-Beatle en nu heeft het festival de komst ook officieel bevestigd. De andere twee Pinkpop headliners zijn Red Hot Chili Peppers en Rammstein. Ook Doe Maar bevestigde zichzelf gisteravond. De rest van het affiche volgt aanstaande woensdag. Blijf de hele dag op de hoogte via de liveblog op Festileaks.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt komend jaar plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megaland te Landgraaf. Het complete affiche wordt bekend tijdens de persconferentie op 17 februari. Die volg je traditiegetrouw via de liveblog op Festileaks. Drie dagen later begint de kaartverkoop. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

 

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.