Rock Werchter krijgt milieuvergunning voor komende twintig jaar

Goed nieuws voor Rock Werchter-gangers: het festival heeft een milieuvergunning gekregen om het festival de komende 20 jaar in Werchter te houden. De voorbije twee jaar was was de vergunning slechts een jaar geldig.

‘Dat is bijzonder goed nieuws,’ zegt festivaldirecteur Yo van Saet in een persbericht. ‘We gaan de komende jaren vooral voortwerken op de reeds ingeslagen weg en de inspanningen op vlak van milieu onverminderd verder zetten.’ Er wordt al gefocust op recycling, maar ook de geluidsoverlast wordt aangepakt. De dieselgeneratoren die het festival en de camping van stroom voorzien worden zoveel mogelijk vervangen. Daarom is er recent een hoogspanningscabine op het terrein geplaatst. ‘Door deze maatregelen wordt het gebruik van duurzame elektriciteit een realiteit,’ laat van Saet weten.

Essentiële vergunning

Een vergunning voor 20 jaar is volgens burgemeester van Rotselaar Dirk Claes essentieel: ‘De organisatoren hebben een langdurige milieuvergunning nodig omdat zij in het festivalpark van Werchter permanente installaties hebben voorzien. De milieuvergunning werd tot nog toe al twee keer op rij voor voor één jaar toegekend.’

In de vergunning staat dat de organisatie bezoekers moet motiveren om met de fiets of het openbaar vervoer naar Rock Werchter te komen. Ook wordt het gebruik van water uit grondwaterwinningen voor laagwaardig gebruik verboden en moeten er maatregelen worden genomen om het geluidsoverlast op de campings en voor omwonenden te beperken.

Rock Werchter 2016

Rock Werchter zal dit jaar plaatsvinden van 30 juni tot en met 3 juli 2016 in Werchter, België. Onder andere Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Rammstein zullen er optreden. Er zijn nog zowel combitickets als dagtickets voor alle dagen beschikbaar. Dagkaarten kosten  €100,- en voor het hele weekend (exclusief camping) betaal je €236,-. Campingtickets zijn verkrijgbaar vanaf €20,-.

 

Bron: Belga

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen