Advertisement

22 juni 2014: De Rode Duivels nemen Best Kept Secret over

Best Kept Secret 2014

Dat voetbal en muziek vaak hand in hand gaan, wordt duidelijk op Best Kept Secret 2014. Vandaag precies 2 jaar geleden nemen de Rode Duivels het festival over. Een groot feest op camping A tot gevolg. 

Dat de bezoekers op Best Kept Secret voor een groot gedeelte uit Belgen bestaan is niet gek te noemen, aangezien de grens op nog geen half uur rijden van Hilvarenbeek ligt. Een grote enclave Belgische muziekliefhebbers reist dan ook jaarlijks weer af naar het best bewaarde festivalgeheim. Deze muziekliefhebbers zijn echter ook groot voetballiefhebbers en laat Best Kept Secret nou net om de twee jaar precies middenin een groot voetbaltoernooi vallen. Dus was de vraag net als dit jaar: komt er een groot scherm? De voetballiefhebbers worden op 22 april 2014 uit hun lijden verlost als het festival met een heuse aankondiging komt:

Het grote scherm staat, om de niet-voetballiefhebbers tegemoet te komen, op camping A. Het veld loopt iets voor 18:00 langzaam vol met Belgen, maar ook zeker Hollandse fans. De sfeer is gespannen, want na de ietwat teleurstellende wedstrijd tegen Algerije (2-1 winst) moet het een stuk beter. De spanning wordt weggedronken aan de hand van een flinke hoeveelheid (Belgische) bier. De honderden Rode Duivels zingen het volkslied uit volle borst mee en dan begint de wedstrijd… 30 minuten gaan voorbij, 60 minuten gaan voorbij, 75 minuten gaan voorbij en dan in de 88e minuut van de wedstrijd beleeft de wedstrijd zijn climax. Op aangeven van Eden Hazard knalt Origi de 1-0 tegen de touwen. Het bier dat net nog zo gulzig werd gedronken, vliegt nu alle kanten op. Men vliegt elkaar in de armen en het gejuich is op het festivalterrein te horen. België wint en het bleef nog lang onrustig.

Ook afgelopen weekend keken de Rode Duivels massaal naar België op Best Kept Secret. Ook deze keer wonnen de Belgen, dit maal met 3-0. Dat feest werd zo gevierd:

https://www.instagram.com/p/BGzKxaPi9V3/?taken-by=festileaks

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2014

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 20-22 juni 2014
Line-up
Pixies
Franz Ferdinand
Elbow
Tickets Niet meer beschikbaar.